Bahan-bahan
- 8-10 ketul kepak ayam
- 4cm halia - parut
- 4 ulas bawang putih - parut
- 1 sudu besar madu - leh add
- 1 sudu besar gula perang - hana x ltk tp lebihkan madu
- 1 sudu kecil blackpepper
- 1 sudu besar kicap pekat
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 ½ sudu besar mayonis
- Butter@minyak zaitun@minyak masak
- garam
Cara-cara
- Basuh bersih kepak ayam. Ketepikan.
- Gaul kepak ayam dengan semua bahan kecuali minyak zaitun@butter. Perap 4jam atau lebih. Seeloknyer semalaman.
- Panaskan oven suhu 180. Alaskan loyang dengan aluminium foil.
- Susun kepak ayam dan renjis2kan dengan minyak zaitun atau letak sedikit butter di atas ayam.
- Bakar selama 45min-1jam atau hingga keperangan.
No comments:
Post a Comment